<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89541" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арестуваха ш...

Бойко Рашков смени и директора на СДВР заради полицейското насилие при летните протести (видео)

19 Май 2021
0 762

Служебният вътрешен министър на вътрешните работи Бойко Рашков е сменил директора на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев и мястото му ще бъде заето от негов заместник, предаде Булевард България.

Рашков обяви поредната рокада по високите етажи на ведомството по време на брифинг в Пловдив, където пристигна по случай задържането на началника на 3 РПУ Самуил Хаджиев.

Арестуваха шефа на 3-то РПУ в Пловдив и още 6 полицаи (видео)

„От днес Софийската градска дирекция има нов ръководител. Не мога да приема, че ръководител е гледал спокойно как пребиват протестиращи младежи в центъра на София, и то под колоните на Министерския съвет. Трябва да изкореним това, което виждаме. Затова ще взема най-строги мерки, за да се промени стилът на работа на тези служители. Никъде в закона не пише, че тези хора могат да пребиват децата в центъра на София и на други места“, каза Бойко Рашков.

Служебният министър говори за протестите срещу правителството на Бойко Борисов от лятото и есента на 2020 г. Въпросният случай с побоя над мирни демонстранти под колоните на Министерски съвет се случи през септември.

„От днес има и понижени директори в страната. Директорът на СДВР е с понижение“, обясни Рашков, като стана ясно, че Хаджиев не напуска дирекцията. От думите на министъра не се разбра колко на брой и кои са останалите, загубили ръководните си позиции.

МВР е изискало данъчна проверка на журналиста Димитър Кенаров, водещ дело за полицейско насилие

Георги Хаджиев е завършил висше образование в УНСС през 1999 г. Постъпва в системата на МВР две години по-късно като разузнавач във Второ РУ – СДВР. Преминава през различни длъжности в отдел „Икономическа полиция” – СДВР, бил е началник на Първо РУ в столичната дирекция и директор на областната дирекция в Стара Загора. Беше директор на СДВР от 20 декември 2018 г., когато го назначи бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов.

Зам.-директорите на СДВР са Борислав Борисов, Антон Златанов и Мариан Билалов, като все още не е ясно кой заема поста на Хаджиев.

Миналия петък беше освободен главният секретар на МВР Ивайло Иванов, като причината за това бе именно полицейското насилие по време на летните протести през 2020 г.

Главният секретар на МВР е освободен заради полицейското насилие на протестите

„Очевадно е, че и на по-ниски нива има служители, които се позволяват, облечени във власт, да се превръщат в престъпници с пагони. Няма да търпя това нещо, докато аз съм министър“, каза Рашков пред журналисти в Пловдив.

Източник: Булевард България

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции