Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Боклуците край магистрала "Струма" само се местят от едно място на друго
Боклуците край магистрала "Струма" само се местят от едно място на друго
gospodari.com
09-02-19
добавено
197
прегледа

Камионите, които преди дни ударно разчистваха терена под моста на магистрала "Струма", където стана големият пожар, спрял движението за дни, само са местили отпадъка от едно място на друго. Това е установила проверка на Министерството на регионалното развитие. 

 

"Този отпадък е от няколко дни, след разчистване на подвиадуктовото пространство и пак се натрупа върху терен, временно стопанисван от община Дупница. Просто е преместен на най-удобното място, върху терен, временно стопанисван от община Дупница", коментира пред bTV Десислава Борисова, началник отдел "Екология" в община Дупница.

 

Боклуците се връщат край магистрала "Струма"

 

От Агенция "Пътна инфраструктура" признаха, че камионът, който първо товарил и после изхвърлил отпадъка, е техен. А отпадъците - на фирмата, от която тръгна пожарът.

 

"Това са материали на собственика и по разпореждане на правоохранителните органи ние бяхме длъжни да изпълним това разпореждане и да върнем материалите, които бяхме иззели от сервитута на собственика", каза шефът на АПИ Георги Терзийски.

 

Днес обаче държавата реши да нареди на фирмата да премахне материалите, а от екоминистерството трябва да кажат къде.

 

"Колегите от пожарната ще издадат писмено разпореждане за премахване на материалите в непосредствена близост, 10-метрова непосредствена близост до АМ "Струма", като евентуална потенциална опасност за съоръжението", заявиха от министерството на регионалното развитие.

 

И под други мостове на магистрала "Струма" са насипани бунища

 

А след пожара фирмата продължава дейността си.

 

"Никой нищо не спомена за физическото лице, което е предизвикало пожара, защото това е човешки акт, никой не търси този виновник, а търси най-близко стоящата фирма, може би е поради причината, че тя може да обезпечи щетите", коментира Емилия Алексиева, служител във "Феникс - Дупница".

 

Строителна фирма си оградила незаконно паркинг под магистрала "Струма"

 

А в друго сметище, близо до обгорелия мост, продължават да се трупат отпадъци. Магистралата продължава да е само с едно отворено платно до възстановяването ѝ в срок до 4 месеца.

 

Източник: Dir.bg