<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40454" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Испанската п...

Боксовият мач между Логан Пол и KSI няма да се излъчва в YouTube (видео)

05 Септември 2019
0 1605

Логан Пол и Джей Джей Олатунджи по-известен като "KSI" са двама от най-големите създатели на съдържание в YouTube, но предстоящият им боксов мач реванш на 9 ноември напълно ще игнорира платформата, която спомогна за изграждането на кариерата им, заради опасения свързани с интернет пиратството.

 

Битката между Пол и Олатунджи ще се излъчи в САЩ, Канада, Германия, Австрия, Швейцария, Италия, Испания, Япония и Бразилия чрез стрийминг услугата наречена DAZN, за която изглежда, че до голяма степен е посветена на бойните събития.

 

Не е ясно каква платформа ще бъде използвана за излъчване на събитието в Обединеното кралство, но Лиъм Чивърс, който е мениджър на Олатунджи заяви, че това ще бъде „потвърдено своевременно“, но не отговори на допълнителните въпроси дали YouTube е възможна опция за стрийминг във Великобритания.

 

Част от причините мачът да се излъчва от DAZN са рисковете свързани с интернет пиратството, твърди Чивърс.

 

Първият боксов мач на Пол и Олатунджи през август 2018 г. събра над 1 милион зрители, всички от които платиха по 10 долара, за да гледат двубоя.

 

В стрийминг платформата Twitch обаче, редица нелегални потоци събраха повече от 1,2 милиона зрители. Нелегални излъчвания на мача се случваха дори и в Twitter, където едно от тях събра повече от 70 000 зрители.

 

„Трябваше да се постигне сделка с платформа с висок бюджет и нисък риск", каза Чивърс в съобщение за пресата.

 

"Нямаше да рискувам мачът да се излъчва в нестабилна или несигурна платформа и да има риск от допълнителни разохди за "KSI" или интернет пиратство", добави той.

 

Липсата на действия в миналото, както на Twitch така и на YouTube, разочарова Чивърс, който каза, че веднага след двубоят между Пол и Олатунджи е осъзнал, че YouTube не е надеждна опция за излъчване на подобни събития.

 

„Не излъчвахме последния двубой по нито един от собствените канали на двамата бойци, така че е пределно ясно, че реваншът може да бъде излъчван на платформата, която сме избрали“, каза Чивърс.

 

„Търсихме еднакво стабилна и достъпна платформа, която редовно излъчва спортни събития от най-висок клас, с подходящ бюджет за намаляване на рисковете и потенциалните допълнителни разходи“, добави той.

 

Част от предимството на излъчването в YouTube обаче е, че голям брой хора вече имат профили и знаят къде да отидат и лесно да намерят двубоя, а Пол и Олатунджи също така качват именно там по-голямата част от съдържанието си.

 

За разлика от YouTube, DAZN е по-малко известен сайт, който може да не привлече вниманието на хората така, както видео платформата на Google.

 

 

Източник: The Verge

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции