<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85889" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Владимир Пут...

Болница “Св. Анна”: Приехме проф. Чорбанов с Covid-19 в средно тежко състояние

22 Март 2021
0 3002

Проф. Андрей Чорбанов е бил приет в болница „Света Анна” с Covid-19 в средно тежко състояние. Вече е стабилизиран с тенденция за подобряване, съобщават от болницата, цитирани от NOVA.

На 19 март проф. Чорбанов е диагностициран с Covid-19 в УМБАЛ „Свети Иван Рилски”, където му е направен бърз антигенен тест. Оттам го насочват към „Света Анна” за диагностично уточняване и оценка на нуждата от хоспитализация.

Болница &#8220;Св. Анна&#8221;: Приехме проф. Чорбанов с Covid-19 в средно тежко състояние

Извършен е повторен бърз антигенен тест и PCR тест, като и двата са били положителни. След извършени образни и диагностични изследвания и консултации с различни специалисти, състоянието му е оценено като средно тежко и е препоръчано болнично лечение, съобщават от „Света Анна”.

Оттам уточняват още, че на проф. Чорбанов се провежда стандартна терапия, без ползване на VIP услуги. Той е в стабилизирано състояние с тенденции за подобряване.

Информацията се предоставя след проведен разговор и получено съгласие от проф. Андрей Чорбанов, уточняват от лечебното заведение.

Ръководителят на лабораторията по експериментална имунология към института е в болница от петък, като състоянието му е средно към тежко. Скенерът на белия му дроб показал сериозни резултати и двойна бронхопневмония.

По информация на математика Петър Велков проф. Чорбанов се влошил след около седмица с температура, двоен прием на антибиотик и потвърдена със скенер Covid-инфекция. Математикът припомня, че в различни медийни изяви Чорбанов е споделял, че вече е прекарал вируса и няма да се ваксинира, защото прекаралите заболяването изграждат траен имунитет и че естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния. 

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции