Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Бомбите на ученика от Пловдив са без аналог в България, твърдят от Спецпрокуратурата (видео)
Бомбите на ученика от Пловдив са без аналог в България, твърдят от Спецпрокуратурата (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
06-13-19
добавено
2503
прегледа

Ученикът от Пловдив е подготвял терористичен акт с взривни вещества без аналог в новата ни история. Това каза в изявление пред медиите говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева, цитирана от "Фокус". 

 

 

 

 

 

ПРЕДОТВРАТИХА ТЕРОРИСТИЧЕН АТЕНТАТ В ПЛОВДИВ, ЗАДЪРЖАН Е РАДИКАЛИЗИРАН 16-ГОДИШЕН МЛАДЕЖ

 

 

16-годишното момче е подготвяло и видеоклипове, които изпращало на вербовчика от "Ислямска държава", уточниха още от държавното обвинение. На кадрите се вижда как детето приготвя взривни вещества за бомби.

 

 

 

 

АДВОКАТЪТ НА ЗАДЪРЖАНОТО ЗА ТЕРОРИЗЪМ МОМЧЕ: ТОЙ НЕ Е ИМАЛ НАМЕРЕНИЕ ДА УБИВА (ВИДЕО)

 

 

Непроменено е мнението на прокуратурата, че се касае за дете, жертва на радикализация. Говорителят на Спецпрокуратурата уточни, че родителите на момчето не са знаели какво има на тавана в дома им. Милева отбеляза, че информацията за радикализацията на момчето не е подадена от родителите, но те са оказали огромна помощ на разследващите.

 

 

ПСИХОЛОГЪТ НА УЧЕНИКА ОТ ПЛОВДИВ, ОБВИНЕН В ТЕРОРИЗЪМ: ТОЙ НЕ Е БИЛ СПОСОБЕН ДА ГО ИЗВЪРШИ

 

 

Говорителят на Спецпрокуратурата допълни, че държавното обвинение ще настоява непълнолетният да бъде задържан под стража, за да бъде изолиран в специална среда и с него да работят психолози и психиатри. 

 

 

 

 

“ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО“ СЕ САМОСЕЗИРА ЗАРАДИ ОБВИНЕНИЯ В ТЕРОРИЗЪМ УЧЕНИК ОТ ПЛОВДИВ

 

 

Сийка Милева отбеляза, че искането за постоянна мярка е, защото според прокуратурата продължава да е налице реална опасност за сигурността на огромен брой граждани. 

 

 

 

Източник: Фокус