Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Борбата на Австралия с огъня в кадри (видео)
Борбата на Австралия с огъня в кадри (видео)
gospodari.com Вземи EMBED
Loading the video...
01-06-20
добавено
68495
прегледа

Кризата с пожарите в Австралия взима застрашителни размери и продължава да се разраства, може би защото съвпадна и с рекордните жеги, които белязаха континента-държава през последните месеци.

 

 

Силните кадри от борбата на австралийците за спасението на тяхната земя, гори и животински видове няма да остави нито един човек равнодушен.

 

 

 

Броят на жертвите на горските пожари в югоизточната част на Австралия нарасна на 25, а на територията на щата продължават да горят 136 горски пожара. С пламъците се борят над 2 500 пожарникари и стотици единици специална техника, включително 90 самолети. Най-малко 6 милиона хектара гора са унищожени, а милиони животни също загинаха в огъня.

 

 

Хора по целия свят се обединяват в молитва за дъжд в Австралия, който да помогне за потушаването на пожарите, а австралийското правителство ще отдели около 1,4 милиарда долара за възстановяване на районите, пострадали от бедствието.