<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89914" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тренирани ку...

Бордър коли разпознава всичките си 52 играчки по имената им (видео)

26 Май 2021
0 177

Куче от породата бордър коли демонстрира удивителни способности като различава всичките си 52 играчки по имена, пише DailyMail.

Стопанката на кучето Софи Глос от остров Гърнзи е публикувала видео, в което се вижда как нейният домашен любимец перфектно идентифицира 11 от играчките си само при споменаването на името им. Според нея безупречната ориентация на изключително интелигентното животно се отнася до всичките 52 плюшени играчки.

27-годишната Софи разказва на последователите си, че отглежда Беър от съвсем малко кученце. В 2-минутното видео тя се обръща към любимеца си с думите: “Да намерим ли играчките ти, а? Какво ще кажеш? Я покажи къде е динозавърът?”

Умното куче се оглежда за миг из разпилените животни по пода на стаята и безпогрешно разпознава исканата играчка, сграбчва я с уста и я поднася на Софи. По същия начин Беър открива прасето, камилата, змията, омара, крокодила, дакела, моржа. На края на удивителната демонстрация, Софи му казва: “Дай пет, Беър! Добро момче!”

Изследване, публикувано през 2019 година от университета на Съсекс, твърди, че домашните кучета могат да изпълняват много по-сложни команди от “седни” и “дай лапа”. Проучването, проведено върху 42 кучета твърди, че четирикраките са способни да различават акцентите в езика, например между говора на Кралицата на Великобритания и диалекта в западната част на страната.

Смело куче преведе стадо от 900 овце през пожар в Австралия (видео и снимки)

“Кучетата първоначално са се научили да различават лая на останалите събратя, за да могат да определят от разстояние големината им и потенциалната заплаха. След това са започнали да обръщат внимание на езика на хората, след като са били опитомени от тях”, казва д-р Холи Руут-Кътъридж от университета в Съсекс.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции