<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=65965" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пълна каша с ...

Борисов: Да пукна, ако от Божков съм взел една стотинка! Давал ми е една дълга пура (видео)

06 Юни 2020
0 9915

Снощи премиерът отрече твърденията на Васил Божков, че е получил 60 млн. лв. от него за “политически чадър”. В интервю за bTV той заяви: ” „По таза тема никога не сме говорили, да пукна, ако един лев съм взел. Васил Божков ми е дал една дълга пура, той пуши едни специални. Това беше в офиса ми, в централата на ГЕРБ, когато бях опозиция. Тогава беше с вашите шефове на телевизията.“

Васил Божков пусна продължение на комикса за “хунтата”

Борисов: Да пукна, ако от Божков съм взел една стотинка! Давал ми е една дълга пура (видео)
Кадър от интервюто на Борисов за bTV

“Васил Божков ми е давал пура” – така Борисов отговори на пуснатата по-рано от бизнесмена информация, че е дал 60 млн. лв. на финансовия министър Владислав Горанов и министър-председателя „по тяхно искане и разпореждане“ в периода от 2017 г. до края на 2019 г.

Борисов: Да пукна, ако от Божков съм взел една стотинка! Давал ми е една дълга пура (видео)
Поредната част от “комикса” на Божков

От думите на Борисов, че е бил “в опозиция” се разбира, че говори за периода 2013-2014 г., но не уточни какъв е бил поводът за срещата и кои са били участниците в нея.

Премиерът зави, че сме свидетели на опит на Божков да се оневини.

„Защо толкова години неговият бизнес се е развивал добре и не говори, че тогава е давал пари. Изведнъж през 2018-2019 г. започва да тегли големи пари. Защо до този момент не го е направил? Пет години е работил абсолютно спокойно. Как за това не знаят нито един от неговите съдружници?“, попита Борисов.

Борисов: Да пукна, ако от Божков съм взел една стотинка! Давал ми е една дълга пура (видео)

Премиерът коментира, че многократно се е срещал с Божков на различни събития. „Не е било срамно човек да се види с него или да контактува с него. Нито, че това е престъпление“, добави министър-председателят. „Ако някой си е позволил да взима пари от него – нито знам, нито е споделено с мен. В живота си се заклевам, една стотинка не съм взел (..). За Горанов – всеки си отговаря сам“, посочи Борисов и допълни, че това е причината да се разследва цялата Комисия по хазарт и ако се открият нарушители, те ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

В предаването “Панорама” по БНТ, Борисов повтори същите думи, като обеща и той да “прави комикси”, след като престане да бъде премиер.

“Ако кажеш истината – и казват, че нарушаваш свободата на словото, или той се кара на журналистите. Ще дойде моето време, когато аз ще правя комикси, ще правя карикатури, ще ги посочвам с пръст. Аз няма да съм вечно премиер. Ще си изкарам мандата и ще се занимавам с това нещо.

Ако някой е взимал пари – аз се заклевам във всичко свято, защото съм вярващ – една стотинка, един лев, едно евро не съм взимал от този човек. Ако някъде може да ми се търси вина е, че съм помагал на футбола, защото той беше в колапс.”

“Как ще получа пари от Божков? От Божков съм получил една пура и то в централата на ГЕРБ”, каза Борисов.

“Бизнесът му го взехме в полза на държавата. Аз говоря само с факти. От времето, когато аз бях главен секретар, аз не се обяснявам на всички хора с обвинение, защото той няма как да те обича, когато е беглец с червена бюлетина на Интерпол и 18 повдигнати обвинения”, добави още той.

Тази сутрин обаче Васил Божков отговори на твърденията на Борисов с нов пост във Фейсбук.

” През последните години Севдалина Арнаудова е посещавала офиса ми на ул. “Московска“ 43 ежемесечно. Тя не пуши пури.
Бойко, ще намериш ли поне малко достойнство да кажеш защо я пращаше?”, написа бизнесменът от Дубай и приложи снимка на пиарката на Борисов.

Борисов: Да пукна, ако от Божков съм взел една стотинка! Давал ми е една дълга пура (видео)

Източник: bTV , БНТ

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • shadow

    08 Юли 2020

    Няма го Кокала. Ми той не е пуснал кокала, че да го изтипосват в списъка. Нали ще се разпърди цялата система с даваните подкупи за такса спокойствие. А там герберасти , социалисти,депесари,патреотари и прочие бол. Нямя как да си плюят в устите едни на други.

Покажи всички Скрий

Реакции