<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88289" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Дай акъл" на ...

Борисов: Днес е денят на предателството, неслучайно парламентът не се събра (видео)

28 Април 2021
0 1370

Правителството в оставка гласува удължаване на извънредната епидемична обстановка. Това беше съобщено на заседание на  Министерския съвет. 

„Важна точка, която приехме днес  – удължаваме срока на обявената извънредна епидемична обстановка”, обяви Бойко Борисов на заседанието, което се излъчваше на живо във Фейсбук.

„Постигнахме много до момента”, коментира здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

„Вижда се, че България излиза успешно от третата вълна за разлика от много други европейки страни, които не успяват да постигнат тези резултати, които ние постигаме, въпреки по-строгите мерки и въпреки забраната за излизане на хората от къщи. Това е огромен успех за нашата държава”, посочи медикът.

Той отчете траен спад на заболеваемостта, на смъртността, на хоспитализираните – и в неинтензивните, и в интензивните отделения.

„Ваксинационният процес върви с добри темпове. Ваксинираме от 15 000 до 20 000 души на ден. Отваряме „зелените коридори” в петък. Ситуацията е изключително добре координирана”, каза още Ангелов.

„За да затвърдим тези резултати предлагам да удължим  извънредната епидемична обстановка с месец до края на месец май”, каза той.

“Още днес осигуряваме 1000 лева за медицинските работници на първа линия, които се борят с Covid-19”, добави премиерът в оставка.

Борисов коментира и работата на парламента и даването на втория мандат.

„Мина месец от изборите и все още се протакат нещата. Днес е Велика сряда – ден на предателството, неслучайно и парламентът не се събра. Голяма част от младите и красивите не ходят на работа, както бях предупредил. Те предпочитат да търсят кусури”, коментира Борисов.

„Благодаря на всички министри, че сте толкова отговорни и продължавате да действате. Планът за възстановяване е изключително важен, спазихме всичките процедури”, заяви Борисов. И обясни, че във вторник Томислав Дончев го е представил в Бюджетната комисия. „Не чухме нищо градивно. Томислав Дончев започва консултациите със службите на ЕК с оглед окончателното изпращане на проекта”, каза Борисов.

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев от своя страна заяви: „След седмици и месеци на горещи политически дискусии по отношение на Плана, дали има какво да се добави. Вчера имаше 2 часа изслушване в Бюджетна комисия, където имахме възможност да запознаем народните представители от всички политически сили не само със съдържанието на документа, но и с всички процедури, свързани с изработването на Плана, всички изисквания, на които той трябва да отговаря и какви са отношенията и преговорите с ЕК, които са протекли“.

Той припомни, че последният вариант на Плана за възстановяване е били изпратен на ЕК на 20 април.

„Оттук нататък сме в състояние да стартираме процедурата, която ЕК препоръчва, т.нар. „предварителна проверка“, която ще удостовери дали Планът съответства на единадесетте критерия, които са заложени в регламента. Когато тази предварителна проверка приключи, Планът ще е готов. После предстои да бъде одобрен от ЕК и Европейския съвет“, обясни Томислав Дончев.

Видео: Фейсбук – Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции