<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80834" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Акад. Петруно...

Борисов заръча на “специалистите”: Да не си мерят способностите в телевизионните студиа (видео)

30 Декември 2020
0 2575

Премиерът Бойко Борисов използва заседанието на Министерски съвет в сряда, за да се обърне задочно с призив към критиците на ваксинационната кампания срещу Covid-19 да не подкопават доверието в здравните власти, докато пандемията все още продължава да се разраства в глобален мащаб.

 “Истински искам да помоля тези специалисти – малки, големи – да не си мерят способностите. Има места, където могат да го правят, не по телевизионните студиа”, каза Борисов. Това е втората публична размяна на реплики между двамата в последните дни, след като премиерът “поръча” на шефа на Covid-отделението на Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров да даде пример и да се ваксинира.

Борисов заръча на &#8220;специалистите&#8221;: Да не си мерят способностите в телевизионните студиа (видео)

Борисов не спомена нито едно име, но от коментара му стана ясно, че има предвид доц. Атанас Мангъров, който по-рано сутринта обяви в интервю за bTV, че има съмнения в “недостатъчно изпитаната” ваксина. 

Доц. Мангъров опроверга Бойко Борисов: Няма да се ваксинирам, имам антитела

Мангъров обаче му отговори през медиите, че вече имал антитела за SARS-Cov2 и смята, че е прекарал болестта безсимптомно. Пред bTV той все пак посъветва хората в рискови групи и “всеки, който го е страх”, да се ваксинират.

Правителството гласува да се отпуснат допълнителни средства за закупуването на ваксини срещу Covid-19, като общата сума на бюджета за тази цел стигна 305 млн. лв. 

Борисов заръча на &#8220;специалистите&#8221;: Да не си мерят способностите в телевизионните студиа (видео)

“Когато се изказваме срещу ваксинирането, това са ваксини, които са одобрени от Европейската агенция по лекарствата и ЕК.  Търговете са проведени от тях, ние участваме пропорционално. Правим го с единствената надежда, че ако се натрупат 70% ваксинирани, икономиката ще тръгне нагоре, хората ще се върнат на работа – и не само в България, но и в Европа – ще започнем да функционираме отново като държави”, каза още Бойко Борисов в Министерски съвет. 

Видео: FB/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции