<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78598" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Извънреден б...

Борисов за извънредните мерки: Взимаме трудни, но мъдри решения и трябва да ги изпълняваме заедно (видео)

25 Ноември 2020
1 5931

“Доказаният ефект срещу Covid-19 е само един – намаляване на социалните контакти или карантина. За да облекчим болниците, които са на предела на възможностите си, въвеждаме мерки за 3 седмици”.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, на което кабинетът гласува удължаване на извънредната епидемична обстановка от 1 декември до 31 януари 2020 г., съобщиха от правителствената информационна служба.

Извънреден брифинг на Щаба: По-строгите мерки официално влизат в сила от петък вечер до 21 декември (видео)

“Медицинският ни експертен потенциал настоява за три седмици. Моловете ще отворят магазините си на 21 декември и ресторантите, фитнесите – по начина, по който плавно да заработят”, каза министър-председателят Борисов.

“Намираме се в труден момент, в който всички заедно трябва да се изправим срещу нещо колкото познато, толкова и непознато – пандемията от коронавирус. Защо казвам заедно – защото ние държавниците трябва да вземем трудни, но мъдри решения, които да ви убедим заедно да прилагаме и изпълняваме”, акцентира премиерът Борисов на правителственото заседание.

Според премиера мерките ще засегнат около 350 хиляди българи и правителството няма да похарчи по-малко от 350-400 милиона лева за компенсация на бизнесите, които ограничават за периода от три седмици.

Борисов е убеден, че заставайки рамо до рамо – лекари и медицински сестри, здравни работници, учители, учени, органи на реда, държавници, работещи и пенсионери, млади и възрастни, “всички българи заедно като общество можем да се справим с пандемията”.

Увеличават заплатите на всички лекари, сестри и санитари

“Защото няма процъфтяваща икономика с болни или заразени с Covid-19 хора. Но няма и здравна система, която да може да функционира без силна икономика. Затова е необходим баланс, който ще ни преведе и през втората вълна на пандемията”, категоричен бе премиерът Борисов.

Източник: FB/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции