<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=63342" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 69 са новите с...

Борисов за новата доза критики от Радев: Думите му явно са упрек към Путин (видео)

06 Май 2020
0 5452

Премиерът Бойко Борисов отговори на новата доза критики от страна на президента Румен Радев, пише Медиапул. По повод коментара на държавния глава, че стабилна държава не бива да се гради в условия на страх, министър-председателят препрати този упрек към президента на Русия Владимир Путин и други световни лидери.

“Коментарът на президента Румен Радев, че стабилна държава не бива да се гради в условия на страх, явно е упрек към президента Путин, защото той направи така, че в Русия да се живее в страх. Те имат 10 000 заразени на ден, премиерът и министрите му са в болница. Явно е упрек и към Борис Джонсън, към Тръмп, към Меркел, Конте, Макрон и цялата Европейска комисия, която всеки ден дава заразените и починалите. Само за нашия президент е различно“, посочи Борисов.

Днес той посети военния полигон “Црънча“ по повод 6 май, празника на българската армия.

“Опасността не е преминала. Ако броят на заразените ескалира, отново затваряме всичко”, каза Бойко Борисов за ситуацията с коронавирус.

Борисов отговори на Радев: Да оставим народа без извънредно положение и да го уморим! (видео)

Той заяви, че разхлабването на мерките е само в “тази част, която да даде глътка въздух на гражданите като отваряне на паркове и планини, и се разчита на тяхната дисциплината и отговорност”. По думите му обаче “нищо не сме разхлабили, което да донесе повече пари в бюджета“.

“Днес е празник, да, но опасността не е преминала. Днес заразените са 69, тези, които идват от чужбина, пренасят“, коментира премиерът.

Той каза, че ако не са били “тези неразумни хора от Нидерландия, които разнесоха заразата”, е щяо да има по 20-30 новозаболели.

“Но няма как да забраним българите да влизат в България, посочи министър-председателят. Според него поведението на съгражданите ни, пристигнали от Нидерландия, е недисциплинирано и даже престъпно.

Източник: Медиапул

Видео: Фейсбук – Бойко Борисов

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции