Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Борисов за "хакера": Най-човешки ви казвам, що не съдейства на БОП-а? (видео)
Борисов за "хакера": Най-човешки ви казвам, що не съдейства на БОП-а? (видео)
gospodari.com Вземи EMBED
Loading the video...
07-19-19
добавено
4069
прегледа

Днес премиерът Борисов предложи обвиненият за хакерската атака срещу НАП Кристиян Бойков да съдейства на ГДБОП, а в замяна да бъде оневинен, предаде Mediapool.

 

От думите му стана ясно, че спецполицаите се борят безуспешно с криптирани сървъри дни наред и не могат да пробият защитата им. Борисов не уточни дали става дума за сървърите на фирмата, в която работи младежът.

 

ВЕЧЕ Е ОФИЦИАЛНО: 5,1 МЛН. БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ СА ЗАСЕГНАТИ ОТ ТЕЧА НА ЛИЧНИ ДАННИ ОТ НАП (ВИДЕО)


"Най-човешки казвам – що не съдейства на служителите от БОП-а и да им разкодира машините и да проверят, и да го оневинят", заяви Борисов.

 

Предложението му е доста странно, тъй като в момента Бойков е единственият обвиняем за случая. На практика премиерът му предлага да съдейства срещу себе си, за да оневини себе си. Освен това "оневиняване" не може да бъде направено от МВР, а производството би могло да се прекрати от прокуратурата или евентуално от съда. За евентуално съдействие от Бойков в четвъртък бе попитан и адвокатът му Любен Казанлиев. Той бе категоричен, че това може да се случи, само ако обвиненията се снемат.
 

ТЪРСИ СЕ ШЕФКАТА НА НАП! ОТ 4 МИЛИОНА ЖИВИ БЪЛГАРИ И 1,1 МИЛИОНА НЕЖИВИ! (ВИДЕО)

 

С уточнението, че нищо не разбира от темата и не иска да я коментира, за да не сбърка, премиерът се впусна в коментар. Той обясни, че службите са му докладвали, че такива защити досега не били виждали.

 

"Те си говорят на техен език и не бих искал да се вкарвам в него. Мога да кажа каквото службите докладват и то е, че са намерили логове или нещо подобно. Моята молба е – след като е невинен и според вашата телевизия, гледам много внимателно, е невинен, да отвори сървърите, да покаже машините на колегите, да му се извинят и да се приключи. Те в момента, дни наред работят върху декриптирането. Много добри защити, казват, дет се вика, не са виждали", обясни премиерът.

 

 

Източник: Mediapool