<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84494" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Доц. Ангел Ку...

Борисов за AstraZeneca: “Има и съд, и да ни се върнат парите, които сме инвестирали!” (видео)

25 Февруари 2021
0 1956

“Правиме всичко, което е необходимо и се надяваме тука и Еврокомисията да се отнесе по-строго. Има и съд, и да ни се върнат парите, които сме инвестирали, защото напомням, че ние сме инвестирали в производството на ваксините”, коментира премиерът Бойко Борисов казуса със забавянето на ваксините на AstraZeneca.

“Много сме недоволни, защото когато давахме милионите, ги давахме точно по разписание, на минутата. А сега, когато трябва най-големите компании да си спазват договорите, се мотаят и по този начин поставят под риск ваксинационните ни планове. Защото ние мислим, че договорът е свещено нещо и го спазваме”, заяви Борисов по време на днешната си обиколка из страната – този път в Панагюрище.

Брифингът на Щаба: Временно се преустановяват “зелените коридори” за ваксиниране (видео)

Премиерът даде заявка, че ще подкрепи “суров” подход към некоректните компании.

От AstraZeneca се оправдаха с “висока степен на техническа сложност” на производствения процес и обещаха да доставят следващата партида с два дни по-рано. На това днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов отговори с емоционално възмущение като каза, че “нямаме нужда от вашата учтивост, а от ваксини”.

Източник: FB/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции