Следва: Произлязъл л...

Борисов и Мутафчийски позираха за снимка с жители на с. Самуилово в деня им за ваксинация (видео)

22 Февруари 2021
0 889

В четвъртия ден от обявените в петък “зелени коридори” за свободно ваксиниране на гражданите срещу Covid-19, премиерът Бойко Борисов се появи в Петричкото село Самуиловo, придружаван от председателя на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски и здравния министър Костадин Ангелов.

На площада пред кметството в пограничното село го чакаха събрани десетки жители, които бяха дошли специално, за да видят на живо височайшите гости. Това показа отговора на питането на Борисов, дали се ваксинират или чакат ред пред пункта, организиран специално за целта.

Опашка пред “Пирогов”, започнаха да ваксинират всички желаещи

Сред събралите се на мястото бе и 86-годишен пенсиониран учител, който сподели, че е чакал ваксините да пристигнат в селото му. Той, както и други местни хора, пожелаха да се снима с премиера, ген. Мутафчийски и “министъра на лекарите”.

По данни на Министерски съвет от последната пратка ваксини за Самуилово са били изпратени 150 броя от препарата на AstraZeneca.

Имунитетът след първата доза на AstraZeneca нараства до 90-ия ден, обяви Асен Балтов

“Зелените коридори ще продължат, докато дойдат 18,5 милиона безплатни ваксини”, обеща Борисов и коментира, че никъде по света гражданите не избират сами ваксините си” и подчерта, че ваксинирането ще става съобразно реда на пристигането им в страната.

Източник: FB/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции