<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85368" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Д-р Брънзалов...

Борисов: “Мога веднага да се обадя на Путин и Си Цзинпин за ваксини” (видео)

13 Март 2021
0 3622

Премиерът Бойко Борисов реагира категорично на БСП, които настояват България да преговаря за ваксини с Русия и Китай.

“Веднага мога да се обадя, но това не е разрешение на въпроса. На територията на Европейския съюз могат да се поставят ваксини само такива, разрешени от Европейската агенция по лекарствата”, каза той в Кюстендил.

Борисов даде за пример Чехия където, въпреки направените постъпки, парламентът не е разрешил внос на “Спутник V”. В Словакия здравният министър пък си е подал оставката. Премиерът заяви, че България е дисциплиниран член на ЕС.

Извънреден брифинг на здравния министър: Проверява се смъртен случай в Пловдив след имунизация, няма доказана връзка с ваксината (видео)

Борисов за пореден път обясни и защо България е заявила най-голямо количество ваксини на AstraZeneca – защото били най-напред с процедурата, а и цената им била по-ниска.

“С нашите либерални мерки имаме същите резутати като нашите съседи, които са в пълен локдаун”, изтъкна Борисов.

Той прогнозира, че след 2-3 седмици епидемията ще се успокои.

Борисов посети заведение в Кюстендил, съвместно с председателя на асоциацията на заведенията Ричард Алибегов. Той обвини политическите опоненти на ГЕРБ за това,че нарочно пълнят заведения, след което ги снимат, за да принудят правителството отново да ги затвори.

Заедно с Борисов бе и здравният министър Костадин Ангелов, който информира, че се очакват резултатите от изследванията в Пловдив за починалата жена и след тях ваксинацията може отново да бъде пусната.

Източник: КлубZ

Видео: Facebook/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции