<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76119" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев с втори...

Борисов нареди: Без маски на открито, ако няма струпване на хора! (видео)

21 Октомври 2020
0 14727

Бойко Борисов разпореди на здравния министър проф. Костадин Ангелов в новата си заповед много точно да опише кога трябва да се носи маска на открито, пише Нова тв.

„Настоявам да бъде описан всеки един детайл! Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колело, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска, може да го стори, но по негово желание“, категоричен бе той. 

Маските на открито са задължителни от четвъртък, карантината се намалява на 10 дни (видео)

Министър-председателят акцентира и върху това, че обществата по света са разделени и процентът на тези, които не вярват, че има Covid-19, се увеличава.

„В същото време броят на заразените върви нагоре в цяла Европа, затова независимо, че са в защита на здравето на хората, всички мерки биват подлагани на съмнение“, заяви още Борисов.

„Болниците са претоварени в момента, пациентите с Covid-19 са все повече, заразява се и медицински персонал. Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия“, изтъкна премиерът.

Той добави, че много държави в Европа са въвели задължително носене на маски, в сила са извънредни положения, затворени са училища и ресторанти.

„Ние искаме, на базата на убеждението и със стриктен контрол, да запазим живота на медиците, на всички служители на първа линия в битката с COVID-19 и на всички български граждани“, допълни Борисов.

По време на правителственото заседание в сряда стана ясно, че кабинетът е обезпечил доставките на медикамента „Ремдeсивир”, за да се осигури лечението на пациентите с COVID-19 до края на март 2021 г.

Източник и видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции