<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=65785" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 25 са новите з...

Борисов нарече “глупости” исканото увеличение на парното и заплаши със смяна ръководството на КЕВР (видео)

04 Юни 2020
0 2054

Премиерът Борисов нарече “глупости” изказването на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР) по повод исканото увеличение на цената на топлото, предава bTV.

“Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) прави глупости. И без това им изтича мандатът, ще обсъдя с колеги смяна”, заяви премиерът Бойко Борисов в Габрово.

“Такива глупости не може през седмица-две да правят”, посочи Борисов по повод държавния регулатор, според чийто разчети топлинната енергия ще поскъпне от 1 юли.

Парното и топлата вода стават с 22% по-евтини, реши КЕВР

„Към днешна дата имаме с 42% намаление на цената на газа, даже и повече, а те казват – ще вдигнем с 20% цената на топлофикациите. Да, през годините топлофикациите са задлъжнели много, защото не вдигахме цените”, коментира Борисов.

„КЕВР или ще влязат в час и ще говорят това, което реално имат, а не да ми правят прогнози и след няколко дни да ги опровергават”, каза премиерът и допълни, че мандатът на настоящото ръководство на регулатора изтича и той ще говори с народните представители по въпроса.

По думите на Борисов преговорите с „Газпром” са били изключително тежки, а КЕВР сега прави глупости.

Днес регулаторът трябва да обсъди увеличение на цената на топлото за София с 22%, а с 15 до 18% за Бургас, Враца и Разград.

Източник: bTV

Видео: Facebook

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции