<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67347" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Безгрижие в Б...

Борисов наруши заповедта за носене на маски в деня, в който тя влезе в сила (видео и снимки)

23 Юни 2020
0 1868

Премиерът Бойко Борисов даде пример на обществото как да наруши заповедта на здравния министър за задължително носене на маски на закрити места, при това още в деня, в който тя влезе в сила.

Кирил Ананиев. Снимка: БулФото

От днес маските отново са задължителни в закрити пространства (видео и заповед)

Вчера здравният министър Кирил Ананиев издаде нова заповед, с която върна задължителното носене на предпазна маска във всички затворени обществени места, без заведенията за хранене.

Примерът на Борисов бе последван от част от придружаващите го лица и журналистите,  които отразяваха посещението му в Рилския манастир.

Там Борисов влезе в църквата на манастира без да е с предпазна маска. Така постъпиха и игуменът – Адрианополският епископ Евлогий, пиарката на премиера Севделина Арнаудова и още доста хора от присъстващите.

“Без Господа нищо не може да се направи”, заяви премиерът, след като се поклони пред иконите в църквата. След това обсъди набързо с игумена парите, които правителството отпусна за ремонтни работи по манастира.

После Борисов категорично отказа да отговаря на каквито и да е въпроси “В църква – абсурд!”, отсече той и отиде в помещенията на Евлогий, заедно с хората си.

Не се видя някой дори да опитва да подскаже на премиера, че трябва да носи маска в църквата, камо ли да се появи полицейски патрул и да го глоби, каквато съдба сполетя днес трима столичани. Те бяха санкционирани с по 300 лв. защото бяха без предпазни маски в градския транспорт.

Само преди три дни Бойко Борисов засегна темата за струпването на много хора на едно място в затворено помещение. Тогава той събра нагъсто актива на ГЕРБ в Стара Загора и коментира по този повод: “Много желаещи имаше да дойдат в залата, ако ги бяхме сложили през стол, медиите щяха да напишат, че е много рехаво. Затова решихме, че е по-добре да ги глобим.”

Глобяват БСП и ГЕРБ с по 3000 лв. за неспазване на социалната дистанция (видео)

Вчера главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че към трите Д – дезинфекция, дистанция и дисциплина, се добавя и едно К – контрол. За да не оставят впечатление, че глобяват само обикновени хора, здравните власти обявиха, че почват новия засилен контрол от двете най-големи партии – ГЕРБ и БСП, като ги накажат с по 3000 лв. за партийни събития без дистанция.

Интересно ще се престраши ли някой да глоби лично премиера за демонстративното му незачитане на закона по време на визитата му в Рилския манастир.

Източник: Сега

Видео: БНТ-2

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции