Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Борисов: Национална стратегия за детето няма!
Борисов: Национална стратегия за детето няма!
05-15-19
добавено
450
прегледа

"Национална стратегия за детето 2019-2030 година няма!" Това заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на правителственото заседание, съобщава Dir.bg.

 

Борисов нареди на социалния минстър Бисер Петков всяка сутрин да излиза и да казва, че няма такава стратегия за детето.

 

ФАЛШИВА НОВИНА Е, ЧЕ СОЦИАЛНИТЕ ЩЕ ОТНЕМАТ ДЕЦА, УВЕРИХА ОТ МИНИСТЕРСТВОТО

 

Вицепремиерът Томислав Дончев допълни, че появилата се информация за неправомерно отнети деца от семействата им, е спекулация.

 

Премиерът обясни, че във фейсбук се готвят протести срещу стратегия, която не съществува. Той припомни, че лично е разпоредил документът да се замрази и да се направят дълги обществени обсъждания и консултации.

 

ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕЦАТА В НЯКОЛКО ГРАДА

 

"Защо продължават да лъжат, не знам," каза още Борисов.

 

"Правят се спекулации за цитирам: "Деца, отнети от социалните работници против волята на родителите им". Имаме ужасни случаи на деца, жертва на сексуално насилие, имаме деца, които са жертва на насилие в семейството. Има ли нормален човек, който да смята, че при такава ситуация, правилното решение е детето да се остави в семейството?", попита вицепремиерът Томислав Дончев.

 

"Правителството отпуска 3, 450 млн. лв. за детско здравеопазване", каза още министър-председателят Бойко Борисов. „Поехме ангажимент към педиатричната клиника и бях възложил на министъра на здравеопазването да проучи колко кувьоза за цялата страна и колко апарати за дишане са нужни. Така, че в тази точка организираме и финансираме и педиатричната болница, и всички нуждаещи се болници - държавни и общински с необходимите кувьози и 15 апарата за дишане. Те поискаха 10, ние им даваме 15, за да може да се гарантира тази тема”, допълни Борисов.

 

Източник: Dir.bg