<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78180" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Балтов: ...

Борисов обеща и догодина пенсионерите да получават по 50 лв. “за лекарства и профилактика”

18 Ноември 2020
0 714

Премиерът Бойко Борисов обеща от личния си профил във Facebook и догодина пенсионерите да продължат да получават по 50 лв към месечните си доходи за “лекарства и профилактика в условията на пандемия”.

“За пети пореден месец даваме допълнителни 50 лв. към пенсиите на възрастните хора. Над 2 млн. души ще получат добавката за декември, която струва на бюджета над 100 млн. лв. Подкрепата ще продължи и през следващата година, като сме предвидили в проекта на бюджет допълнителни 318 млн. лв., за да обезпечим мярката. Така пенсионерите ще могат да посрещнат нуждите си от лекарства или от здравна профилактика в условията на пандемия”, написа той.

Борисов обеща и догодина пенсионерите да получават по 50 лв. &#8220;за лекарства и профилактика&#8221;

“Предвиждаме и през април еднократни ваучери за храна да получат хората с пенсии от 300 до 369 лв. Грижата за възрастните хора е наш приоритет още от началото на управленския мандат. От 1 януари минималната пенсия става 300 лв., което означава близо двойно увеличение в сравнение с 2017 г. Мога да уверя пенсионерите, че и занапред ще работим за повишаване на техните възнаграждения. Те го заслужават!”, допълни премиерът.

Борисов и изразът “Arbeit macht frei”: Пресслужбата на МС обясни какво е искал да каже премиерът

В приложеното видео горе можете да си припомните как премиерът интерпретира данните на Евростат за състоянието на българската икономика.

Източник: FB/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции