<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84616" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В Германия се...

Борисов: Отварянето на заведенията не е знак, че пандемията е минала (видео)

27 Февруари 2021
0 735

“Отварянето на заведенията не е знак, че пандемията е минала”, заяви премиерът Бойко Борисов по време на проверка на пречиствателната станция в Чирпан, където той бе посрещнат от кмета на града Ивайло Крачолов.

Борисов за AstraZeneca: “Има и съд, и да ни се върнат парите, които сме инвестирали!” (видео)

“Довечера чакаме 57 хиляди дози (от AstraZeneca). Вчера имаме към 16 000 ваксинирани, предишният ден 19 000, по-предишният 21 000. И днеска се ваксинира. Такава организация сме създали, че още през нощта да ги разкарат”, обясни той.

„Ще обясните на хората, че пандемията не е минала. (…) Да минем и март месец и очаквам с идването на пролетта нещата да отминат. Аз винаги съм казвал, че разчитам на чувството на самосъхранение и интелигентността на българина“, допълни премиерът.

Вижте при какви условия ще работят заведенията от 1 март

„За наша радост вчера имаме към 16 хил. ваксинирани, предишния ден – 19 хил., попредишния – 21 хил. И днес се ваксинира. Всички виждат колко бързо и организирано, и не само първата, втората, третата, съответно листите, които събираме, СИК, ЦИК, но и всички желаещи. Полагаме огромни усилия на минутите да ги разкараме. Това са световни доставки. Два дни имахме Европейски съвет, на който всички колеги до един настояват да се спазват договорите и да пристигат ритмично ваксините така, както трябва“, заяви министър-председателят.

Той коментира и предстоящите избори като уточни, че:

“Най-важното е след това са се състави стабилно правителство с максимално голямо съгласие, защото в месеците юни, йли август, ние трябва да минем 3% ръст на БВП, само това ще оправи дефицита, и отново догодина ще гоним 5%,  това трябва да бъде в съзнанието на всеки един, който казва, че е политик и милее за държавата.”

“В месеците юни-юли-август, до декември ние трябва минем 3% ръст на БВП. Само това ще оправи дефицитът и догодина ще гоним 5-те процента. Това трябва да е в съзнанието на всеки един политик“, заяви премиерът.

Източник: bTV, КлубZ

Видео: FB/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции