<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88096" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов задо...

Борисов отрече да е правил предизборна агитация в УНСС на среща с министрите си в оставка (видео)

25 Април 2021
0 777

Премиерът в оставка Бойко Борисов отрече да е правил агитация с посещението си в УНСС в деня преди парламентарните избори.

„Още преди няколко години пред УНСС имаше един зарязан строеж. Разхождахме се из него, а това трябваше да е корпус. Влади Горанов (б.а. – бившият финансов министър) отказваше категорично да го плати, принудих го да отпуснем 12,5 млн. лв. Решихме с парите на данъкоплатците да помогнем. Корпусът стана прекрасен“, каза Борисов пред министрите си в оставка, които бе събрал в Банкя.

Служител на УНСС подаде оставка в знак на протест срещу предизборна визита на Борисов в учебното заведение (снимки)

„Имах няколко покани за откриването, аз отказах. Един ден, една сутрин, когато отваряхме суперкомпютъра в Техпарка, минахме през института, спряхме отвън. Там нямаше студенти, преподаватели, само ректорът дойде да благодари за отпуснатите средства. Без да стъпим вътре, без да правим агитация, пожелахме успех на преподавателите и студентите в едно висше учебно заведение. Защо искат да ни забъркат в тази тема?“, пита Борисов.

„Ако е нещо нередно, добре. Но за това, че сме спрели? Всеки може да спре, да го снима и да го покаже. Ако това искат да ни го забранят, извинявайте. С цялото ми уважение – нито познавам доцентите, нито професорите, не искам да имаме забърквания. Не сме правили агитации, само сме им строели салони и аули“, твърди премиерът в оставка.

УНСС уволни преподавател след критики срещу посещение на Бойко Борисов

Доц. Мартин Осиковски подаде оставка още на 2 април, когато Борисов посети новия корпус на УНСС. Той бе подкрепен от над 5000 студенти, колеги, преподаватели и изследователи, подписали онлайн петиция. На негова страна застанаха и от СУ, НБУ и БАН. Те обвиниха УНСС, че е нарушила правилото за недопускане на политическа агитация в академична институция.

Пред Даниел Митов и министрите Ангелов, Кралев и на образованието Красимир Вълчев Бойко Борисов отново упрекна президента Радев, че се “мотае” да даде мандата на следващата политическа сила, докато “сади поредното дърво”.

Румен Радев: Несериозно е да се мисли за служебно правителство (видео)

Борисов взе повод от думите на държавния глава като каза, че “неговите подопечни малки партии” са приели противоконституционен мораториум и по този начин блокират работата на правителството в оставка.

Източник: FB/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции