<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75494" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кризисно пиа...

Борисов от “една нива”: Не раздаваме пари предизборно, а заради пандемията (видео)

13 Октомври 2020
0 1816

Премиерът Бойко Борисов даде нов крилат брифинг, този път в дъжда и, както сам каза “на една нива, която ще стане 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй”

“Никой не може да ме обвини в предизборно или каквото и да било харчене. Сега се дават тия всички помощи за хората е в условията на Covid-19”, каза премиерът в присъствието на финансовия министър Кирил Ананиев, енергийната министърка Теменужка Петкова и синдикалните лидери Пламен Димитров и Димитър Манолов.

Въпреки дъждовното време премиерът отказа чадър, предложен му от охраната.

“Те и без това яйца се готвят да ни мятат, ние тука от дъжд ще се боиме!”

Президентът на КНСБ Пламен Димитров през цялото време бе удовлетворен от разговора и решенията на премиера като обобщи, че “Две трети от тия неща са нашите предложения, така че не мога да кажа друго освен, че съм доволен”.

Той допълни, че “в условията на криза, трябва да се харчи”.

На утрешното си заседание кабинетът ще отпусне средства за закупуването и на още 16 000 компютри за училищата. Още 5 млн. лв. ще се отделят за закупуване на лекарството “Ремдисивир”, което засега е най-ефективно срещу коронавирус.

Финансовият министър каза, че минималната пенсия ще се вдигне от 250 на 300 лв. За хората, които получават между 300 и 369 лв. увеличението ще е с 10%. За онези, които вземат над 370 лв. увеличението ще е с 5%.

За бъдещия 7-ми блок на АЦ “Козлодуй” Борисов обясни, че той ще се прави по технология, която е различна от досегашната.

Видео: FB/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции