<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70995" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българи изля...

Борисов пред журналисти: Всеки иска оставка на някой, аз искам оставката на Румен Радев (видео)

10 Август 2020
0 16218

На посещение в Хасково заради пожарите там, Бойко Борисов отговори на въпроси на журналисти, свързани с протестите и исканията за оставката му като премиер.

Изказването му там беше първото, след като вчера вечерта на официалната фейсбук страница на премиера се появи многозначителен текст, в който той говори за взимането на “важни решения”. Повече за публикацията му можете да прочетете тук:

Бойко Борисов пусна пост във фейсбук, с който намекна, че ще взима “важни решения” (снимка)

“И аз искам оставката на Радев. Даже на Христо Иванов не му я и исках, беше ми заместник толкова години”, заяви премиерът пред репортерите на различни медии.

„Всеки може да иска оставката на някой. Един на Лозан Панов, друг на Радев, трети на Борисов. Затова Конституцията е казала – провеждат се избори, на тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си правят или самостоятелно, или коалиционно правителство. Ако не успеят, се дава път на втората, ако и тя не успее – на третата”, коментира той.

Във връзка с блокиранията на кръстовища и барикадите, издигнати от протестиращи, Борисов отбеляза: “Барикадите няма да бъдат премахнати със сила. Разпоредил съм с добро, с убеждаване да се разговаря с тях.”

Той добави, че няма да се допусне напрежение и сблъсъци с демонстрантите.

„Снощи с внуците, каквото и да им кажа, правят обратното. Докато не дойде майка му, да му се скара. Има едни политически формации, зажаднели за власт. Но има и 15-16-17-годишни деца. Надявам се на разум. Защото виждате, че има протести навсякъде. И видяхте какво се случи в Берлин, Вашингтон, Москва. Но винаги съм се възхищавал на генералите, които връщат здрави децата на майките им и няма да позволя да пострада никой. И полицаите имат майки, които ги чакат да се върнат живи и здрави от дежурство. Със сила няма да бъдат премахнати. Разпоредил съм с добро, с убеждаване да се разговаря с тях”, заяви Борисов.

По темата с напрежението по време на Националната конференция на ГЕРБ, Борисов заяви, че то е предизвикано от провокатори.

Цялото интервю можете да видите във видеото горе.

Видео: FB/Новините на Нова  

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции