<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88400" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Байдън не иск...

Борисов: Русия ни е приятел, но съм им казал ясно да не шпионстват тук (видео)

29 Април 2021
0 1547

„Русия ни е приятел, но аз съм им казал ясно, че няма да шпионстват тук“, каза премиерът в оставка Бойко Борисов, цитиран от bTV.

Днес в МВнР е извикан на разговори посланикът на Руската федерация.

Извънреден брифинг на прокуратурата: Разследва се руска следа във взривовете в заводи за боеприпаси у нас (видео)

„Нашият стремеж е да развиваме равнопоставени и нормални отношения с тях. Но винаги, когато се засяга националната сигурност на България, ние реагираме. Ще имаме сериозни и, надяваме се, честни разговори с него. Няма как правителството да не реагира в тази ситуация“, каза външният министър в оставка Екатерина Захариева.

„За радост, Руската федерация има много сериозен посланик в момента в България. Много честен, много откровен разговор ще проведеш“, обърна се Борисов към Захариева.

„Аз съм им казал ясно – няма да шпионствате в България, няма да правите такива неща. И там сме безкомпромисни. Така че много преди чехите, много преди други сме работили и за радост партньорските служби знаят от кога работим по тези теми. Не са от вчера, не са след чешките събития. Те са много от преди това“, каза още Борисов.

„Действително за палежа в склада беше извършен толкова професионално, че чак сега, когато подредиха целия пъзел, стана ясно, че той не е случаен. Но вчера прокурорите казаха, че докато тече следствието, да се говори по-малко“, завърши премиерът в оставка.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции