Следва: Уволниха упр...

Борисов се сърди, защото не го питат за коледните надбавки за пенсионерите (ВИДЕО)

20 Ноември 2019
22 4329

Премиерът Бойко Борисов за пореден път демонстрира, че харесва общуването си с медиите, само ако му задават въпроси, които той смята за правилни.

 

Министър-председателят се разсърди, че репортерите не го питат за отпуснатите от правителството коледни надбавки за пенсионерите. Става дума за 51 млн. лв., които кабинетът гласува в на заседанието си в сряда. Те ще отидат за надбавки на хората с най-ниски пенсии, които ще вземат по 40 лв. за Коледа. Надбавки ще има за 1 276 200 души, чиито пенсии не надхвърлят 363 лв. Това е определената линия за бедност за 2020 г.

 

"А иначе няма ли пак да?… 51 млн. лева за българските пенсионери! Това е за пореден път за Коледа. Направили сме така, че да си ги получат в началото на месеца, да си имат за празниците. Може би това е осмо или девето постановление – това е близо половин милиард лева извън покачването на пенсиите. Освен това, коет' сме вдигнали на 250 лева минималната пенсия. Просто, ако не го бехме направили, това щеше да ви е първият въпрос. Не бива да се подценяват тези неща, защото държавата е работила много, приходните агенции са работили много, битката с корупцията и контрабандата дава резултат, за да имаме бюджетния излишък, да имаме най-ниския външен дълг и да си позволяваме тези плащания", заяви премиерът.

 

Борисов е в Хърватия заради избора на ново ръководство на Европейската народна партия. Той подчерта, че учителите там протестирали за няколко процента увеличение на заплатите, а в България са вдигнати двойно за четири години.

 

Ден преди да замине той обяви, че всички са във възторг, защото минималната пенсия у нас вече е 250 лв.

 

Видео: Фейсбук на Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции