Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Борисов снима от хеликоптер незавършената магистрала към Сърбия, докато те откриват тяхната (ВИДЕО)
Борисов снима от хеликоптер незавършената магистрала към Сърбия, докато те откриват тяхната (ВИДЕО)
Вземи EMBED
Loading the video...
11-09-19
добавено
19968
прегледа

Премиерът Бойко Борисов направи въздушна инспекция на незавършената магистрала към Сърбия, докато пътуваше с хеликоптер за откриването на вече построената отсечка от сръбска страна. В компанията на транспортния министър Росен Желязков, той дръпна пламенна реч за качеството на бъдещия път.

 

Премиерът се възхити как стотици българи работят в събота и прогнозира, че 17-километровият участък до Калотина може да бъде завършен и предсрочно. "Като работни пчелички", със задоволство констатира той от хеликоптера.

 

"Гледай - красота, не е ли красота. Валяците асфалтират и веднага скалдовите бази започват да растат", каза още Борисов.

 

 

След още обяснения колко са хубави съоръженията по новата магистрала, премиерът констатира:

 

"С това ще бъде като с хеликоптера - 120-130 км.". "Общо взето, да", съгласи се пилотът на вертолета.

 

 

Въздушната инспекция на премиера силно ни напомни на един наш скеч с Ненчо Балабанов в ролята на Фейсбойко. В следващото видео може да си припомните приключенията на Фейсбойко и Бейби Фейсбойко, които още преди време по сходен начин инспектираха важни инфраструктурни обекти.  

 

 

А иначе сръбската отсечка към България е вече готова. Става дума за 23 км., които са част от общоевропейския транспортен коридор номер 10, свързващ Европа с Азия.

 

"Сърбия завърши един огромен проект, за който се говори вече десетина години. Освен икономически ефект, новата отсечка ще има и огромно значение за безопасността. На практика от Белград до българската граница вече ще се стига за по-малко от 3 часа”, заяви вицепремиерът и  министър на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия Зорана Михайлович.


"От днес Сърбия има пристанищата Бургас и Варна, а оттук до Истанбул няма светофар. Можем да кажем като германците, че от днес Берлинската стена между България и Сърбия падна", заяви Борисов при откриването на сръбската част от магистралата.

 

Източници: Dir.bg, Нова телевизия