<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42221" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Новият посла...

Борисов снима от хеликоптер незавършената магистрала към Сърбия, докато те откриват тяхната (ВИДЕО)

09 Ноември 2019
0 20003

Премиерът Бойко Борисов направи въздушна инспекция на незавършената магистрала към Сърбия, докато пътуваше с хеликоптер за откриването на вече построената отсечка от сръбска страна. В компанията на транспортния министър Росен Желязков, той дръпна пламенна реч за качеството на бъдещия път.

 

Премиерът се възхити как стотици българи работят в събота и прогнозира, че 17-километровият участък до Калотина може да бъде завършен и предсрочно. "Като работни пчелички", със задоволство констатира той от хеликоптера.

 

"Гледай – красота, не е ли красота. Валяците асфалтират и веднага скалдовите бази започват да растат", каза още Борисов.

 

""

 

След още обяснения колко са хубави съоръженията по новата магистрала, премиерът констатира:

 

"С това ще бъде като с хеликоптера – 120-130 км.". "Общо взето, да", съгласи се пилотът на вертолета.

 

""

 

Въздушната инспекция на премиера силно ни напомни на един наш скеч с Ненчо Балабанов в ролята на Фейсбойко. В следващото видео може да си припомните приключенията на Фейсбойко и Бейби Фейсбойко, които още преди време по сходен начин инспектираха важни инфраструктурни обекти.  

 

 

А иначе сръбската отсечка към България е вече готова. Става дума за 23 км., които са част от общоевропейския транспортен коридор номер 10, свързващ Европа с Азия.

 

"Сърбия завърши един огромен проект, за който се говори вече десетина години. Освен икономически ефект, новата отсечка ще има и огромно значение за безопасността. На практика от Белград до българската граница вече ще се стига за по-малко от 3 часа”, заяви вицепремиерът и  министър на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия Зорана Михайлович.

"От днес Сърбия има пристанищата Бургас и Варна, а оттук до Истанбул няма светофар. Можем да кажем като германците, че от днес Берлинската стена между България и Сърбия падна", заяви Борисов при откриването на сръбската част от магистралата.

 

Източници: Dir.bg, Нова телевизия

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции