<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71466" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Размазаха ги...

Борисов с ново изявление: Нашата единствена цел е да се даде на народа правото да избира (видео)

17 Август 2020
0 6247

“Още днес ще депозираме предложението за нова Конституция в парламента”, обяви премиерът Бойко Борисов чрез видео в профила си във Фейсбук.

„Искаме среща с нашите коалиционни партньори. Нека да ни подкрепят за това, а Великото Народно събрание, когато съберем 120 депутати, искам да стане на 2 септември. Затова се обръщаме към протестиращите. Има хора, които трябва да мислят с главите си и за след това. 2 септември не е след 5 години, а след 10 дни. На 2 септември ние трябва да влезем със 120 подписа“, каза премиерът.

Борисов поиска Велико Народно събрание. Вижте как се избира то и какви са правомощията му

Той посочи, че ръководството на парламентарната група на ГЕРБ трябва да проведе разговори с всички парламентарно представени партии.

“Можем да избегнем катастрофата в държавата с Велико народно събрание – имаме слаби партии, слабо президентство и слаб парламент”, добави още Бойко Борисов.

Министър-председателят призова да се убедят останалите политически сили в необходимостта от промени в Конституцията.

“Убедете ги, включително и опозицията. В момента ние нямаме нито една опорна точка в държавата: съсипани партии, предизборни партии, слаби партии, слабо президентство, слаб парламент. Само може да избегнем катастрофата на системата на държавата с Велико народно събрание. Дори да не е изгодно за ГЕРБ, няма никакво значение. Важно е да изгодно за народа. Ако не стане това, имаме веднага категорично решение”, посочи той.

“Не стоим на власт на всяка цена и ние ще го докажем”, каза председателят на парламента Цвета Караянчева.

И добави: “С г-жа Дариткова и с г-жа Стоянова ще направим график, с който ще организираме срещи, които предстоят, за да търсим политическа подкрепа на нашето политическо решение”.

Караянчева уточни, че няма да се влиза в елементите и детайлите на Конституцията.

Видео: Фейсбук – Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции