<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69966" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Правителство...

Борисов: Удължаваме извънредната обстановка с месец (видео)

27 Юли 2020
0 8863

“Удължаваме извънредното положение с месец, за да може социално-икономически мерки са работят.” Това каза на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

Днес след заседание на Коалиционния съвет той представи новите социални и икономически мерки, които правителството предприема в борбата срещу Covid-19.

Правителството отпуска близо 2 млрд. лева за социални и икономически мерки в борбата с Covid-19 (видео)

„Виждате, че това по никакъв начин не влияе на хората, единствено го продължаваме, за да може да се изпълняват тези мерки“, подчерта той.

“Отговорността ни задържа, предстоят изключително тежки месеци”, коментира Борисов по повод протестите с исканията за оставката му.

„Съжалявам, че политическата класа не си дава сметка в какви месеци ще навлезе Европа и светът, когато денят намалее, времето стане студено и дойдат и другите грипове. Съжалявам, че няма отговорни хора, които да седнат и да кажат, че политиката си е политика, но трябва да се мисли какво да се прави нататък: как ще се измъкнем от това. Има Зелена сделка, която идва, доста документи по върховенството на закона, които трябва да се приемат. Всичко е обвързано с новата финансова рамка“, допълни той.

Бойко Борисов отбеляза, че в момента България е втора в ЕС по най-нисък бюджетен дефицит.

„Това, което отчете ЕС миналата седмица, е 8,6 % спад на БВП на Европа като цяло. Има държави и сектори, които са с минус 20 %“, отбеляза министър-председателят.

На брифинга стана ясно и че туристи от 5 страни влизат у нас само срещу отрицателен PCR тест.

“По молба на туристическия бранш ще бъдат допускани на територията на страната ни туристи от Молдова, Сърбия, Кувейт, Израел и Северна Македония. Те ще трябва да предоставят направен 72 часа преди пристигането си тук PCR тест”, обяви председателят на НФСБ Валери Сименов.

„Това ще бъде много сериозна помощ за нашите хотелиери, които в момента имат нужда от чужденци и от запълване на капацитета си”, каза още той.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции