<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80648" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Здравният ми...

Борисов: Ще дойде време държавите от ЕС да питат кой е ваксиниран, кой не е (видео и снимки)

26 Декември 2020
0 3676

“Тука е важно много добре да им обясните на хората да ги пазят (картите на ваксинираните пациенти – бел. ред.) и не само между първата и втората ваксина, щото ще дойде време, познавайки ги как действа Съюза, държавите-членки, както гърците въведоха PCR за влизане през границата, да питат: “Я, да видиме кой е ваксиниран, кой не е” – та да не се налага повторно”, каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в РЗИ Пловдив, където днес пристигна първата пратка с ваксините на Pfizer и Bionteh.

“Сто и осемдесет милиона лева са гласувани от Министерския съвет само за ваксини”, разчете здравният министър проф. Костадин Ангелов средствата, които ще струват на данъкоплатците разходите към Министерството.

“Отделно 50 милиона подготвяме при необходимост от буфер, отново само за ваксини. 35 милиона са средствата за закупуването на “Ремдесивир”. Също така на месец даваме по 83 милиона за първа линия по всички лечебни заведения, РЗИ и центрове за спешна помощ. Отделно, по 5 милиона на месец са за общопрактикуващите лекари, по милион и двеста са за сестрите, които са при общопрактикуващите лекари.”

“За Ваксините трябва да прибавиме и за “БулБио” парите”, намеси се премиерът, от което стана ясно, че допълнително 22 милиона лева са дадени за нова БЦЖ-ваксина и др.

Военният министър Красимир Каракачанов обяви, че в системата на МО първо ще се ваксинират лекарите и медицинския персонал, но „след това – висшето военно ръководство, да даде пример“.

Военните със завършен курс за санитари са изпратени да помагат във военните болници в страната, стана ясно още от думите му.

Видео: FB/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции