Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Борисов: Щом 20-годишен хаква НАП, значи образованието ни е добро (видео)
Борисов: Щом 20-годишен хаква НАП, значи образованието ни е добро (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
07-17-19
добавено
54431
прегледа

Днес преди заседанието на Министерския съвет премиерът Борисов коментира информацията от ГДБОП, че още вчера следобяд има задържан за източването на данни от Националната агенция по приходите, предаде Dir.bg

 

ОТ ГДБОП СА ЗАДЪРЖАЛИ 20-ГОДИШЕН МЛАДЕЖ ЗА ХАКЕРСКАТА АТАКА В НАП (ВИДЕО)

 

Бойко Борисов се обърна към финансовия министър: "Горанов, трябва да се помисли как такива вълшебници, тези деца да работят за държавата". След това добави, че щом 20-годишен младеж е в състояние да хакне системата на държавна институция, значи образованието в страната става все по-добро, особено по отношение на информационните технологии.

 

ГОРАНОВ: ДА СЕ ПРИТЕСНЯВА КОЙТО Е СКРИЛ БАНКОВИ СМЕТКИ ОТ СЪПРУГАТА СИ

 

Премиерът продължи: "Разполагаме с уникални мозъци, на които трябва да плащаме повече, за да не ни нанасят такива щети. Такива хора, като задържания хакер, просто са вълшебници с невероятни способности. Както се разбра, това момче е работило както за държавата, така и за частна фирма."

 

БОЙКО БОРИСОВ В ЦАРСТВОТО НА ВЪЛШЕБНИТЕ ХАКЕРИ (ВИДЕО)

 

Той изказа благодарност към ГДБОП, тъй като там все още имало служители, чиито заплати са ниски, но продължават да работят заради честта на пагона.

 

Борисов подчерта, че хакерски атаки се случват навсякъде по света, включително и във високо-развити в технологично отношение държави като Германия и САЩ.

 

ДАНАИЛ КИРИЛОВ ЗА ХАКЕРСКАТА АТАКА В НАП (ВИДЕО)

 

Премиерът съобщи още, че правителството е отпуснало допълнителни 5 млн. лв. по бюджета на МОН за БАН след разговор с председателя на Академията акад. Юлиян Ревалски, образователния министър Красимир Вълчев и министъра на финансите Владислав Горанов. 

 

КОГАТО СМЕ СПОКОЙНИ, ЧЕ ИМА КОЙ ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА СИГУРНОСТТА НА ДАННИТЕ НИ (ВИДЕО И КОЛАЖ)

 

Източник: Dir.bg