<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=64356" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изроди върза...

Бракониери от Тетевен убиха и разфасоваха бременна кошута малко преди да роди (видео и снимки)

19 Май 2020
0 15374

Нов изродски акт! Бракониери от Тетевен убиха и разфасоваха бременна кошута в района на село Рибарица, пише БГ Лов.

Сигналът е подаден на 11 май. Близо до асфалтов път на изхода на село Рибарица в посока Шипково е намерен труп на зряла бременна женска от вида благороден елен. Служители на горското стопанство Тетевен отиват на мястото и установяват, че животното е повалено с изстрел в главата, който е причинил мигновена смърт. Впоследствие ловците са разфасовали трупа и са взели със себе си само задните бутове, предните плешки и рибиците, след което са отпрашили.

Деянието е извършено в района на ДУ Вежен, попадащ в обхвата на ТП ДГС ТЕТЕВЕН. В рамките на 24 часа след предприетите незабавни и адекватни съвместни действия от служителите на МВР Тетевен, РП Тетевен и ТП ДГС ТЕТЕВЕН към ЮЗДП Благоевград, лицата, извършили безобразното нарушение, са установени и задържани в следствения арест на МВР Тетевен.

Това са Георги Георгиев и Марсел Милчев от Тетевен. Повдигнати са им обвинения по ЗЛОД и са образувани досъдебни производства. Оказва се, че това са системни нарушители от гр.Тетевен, които през последните месеци са следени постоянно, но въпреки  това всеки път са успявали да се измъкнат. Установено е, че през последните две години, същите лица са убили десетки животни – благородни елени, сърни и диви свине, с цел продажба на дивечово месо.

Вечерта на 10.05.2020 г. Георги Георгиев и Марсел Милчев тръгват с приятелките си от Тетевен в посока Рибарица със джип Cherokee. На изхода на Рибарица те осветяват с фаровете три броя кошути, като в последствие стрелят с незаконно притежавана ловна пушка по една от тях. Три сачми попадат в областта на главата, причинявайки моментална смърт. В рамките само на десет минути бракониерите разфасоват бременната кошута, взимайки със себе си само задните бутове, предните плешки и рибиците и отпрашват мигновено посока гр.Тетевен.

Изроди вързаха куче за ЖП-линията в с. Макоцево, влакът е минал през него (снимки 18+)

Актът е особено отвратителен, защото се случва в момент, когато ловът на дивеч е забранен. А той е забранен именно защото пролетният сезон е период на разплод на животните и те са най-уязвими за ловците, а щетите от бракониерството са най-пагубни.

Бракониер, убил няколкостотин елена, ще гледа “Бамби” в затвора

Както се вижда от снимките в утробата на кошутата е намерено малко еленче, напълно развито и буквално дни преди да се роди на бял свят.

Бракониерството е престъпление и ние от Gospodari призоваваме за строго наказание срещу виновните за деянието.

Източник: БГ Лов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Tsveta Ruiz

    19 Май 2020

    Изроди, защо са убили горкото животно???

Реакции