<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97278" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Чуйте какво р...

Братът на избягалия президент на Афганистан даде клетва за вярност на талибаните?

22 Август 2021
0 1111

Братът на избягалия от Афганистан президент на страната Ашраф Гани, e oбявил своята подкрепа и вярност към движението на талибаните, предава bTV, позовавайки се на информация от афганистански медии.

Избягалият афганистански президент отнесъл 169 млн. долара с хеликоптер от Кабул

В социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как мъж, който прилича на Хешмат Гани се заклева във вярност на Халил Рахман Хакани, племенник на талибанския лидер Хакани.

Хашмат Гани Ахмадзай публикува в Twitter съобщение, в което казва, че „талибаните са много способни в създаването на сигурност, но едно работещо правителство изисква включването и съдействието на младите и образовани афганистанци. Така наречените „опитни политици“ трябва да бъдат отстранени напълно, за да не се повтаря опитът на проваленото коалиционно правителство“.

По думите на Гани „тези, които остават в страната, трябва да бъдат убедени да не използват етническата карта, за да получат правителствени постове“.

Ще могат ли талибаните да се лишат от наркотиците – основен източник на средства? (видео)

Шестдесетгодишният Хашмат Гани от 2002 г. е председател на Великия съвет на кучите (етническа група в Афганистан, близка до пущуните). Освен кова оглавява и бизнесконсорциума „Гани Груп“, в който влизат компании, предоставящи услуги в областта на сигурността на частни и държавни клиенти, внос и износ, строителство и недвижими имоти. Седалището на компанията е в Кабул, а една от дъщерните фирми се намира в Дубай.

Източник: bTV

Видео: Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции