<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100028" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте защо не...

“Бременен мъж” е новият емотикон в социалните мрежи

17 Септември 2021
0 541

Компанията Unicode официално пусна набор от 37 нови емотикони за смартфони и други мобилни устройства в следващата си актуализация, пише LadBible.

Проектът Emoji 14.0 ще бъде пуснат по-късно тази година и ще включва бременни мъже и тела в различни цветове на кожата.

Бременен мъж и ръкостискане с чернокож ще са новите емотикони в смартфоните от 2022 г. (снимка)

Обявяването на емотикони на бременни мъже през юли предизвика сериозен дебат дали това трябва да бъде позволено. В предложението си обаче разразботчиците обясняват как бременността или раждането не трябва да се ограничават до един пол, само защото жените имат способността да износят дете.

От компанията тогава се позоваха и на съвета на Британската медицинска асоциация да се използва термина „бременна личност“ вместо бременна жена.

&#8220;Бременен мъж&#8221; е новият емотикон в социалните мрежи

Те също така споменават професора по право в Харвард Джесика Кларк, която предполага, че „законът може да разглежда бременността не като нещо, което се случва само с женските тела, но и като телесно състояние, изпитвано от хора, които не се идентифицират като жени“.

Според Emojipedia, разпространението за новите емотикони е насрочено за септември тази година. За някои потребители обаче е възможно те да се забавят до началото на 2022 г.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции