Следва: Тръмп отново ...

Британски водолаз, спасявал децата в Тайланд, ще съди Елън Мъск за обида (видео)

16 Юли 2018
0 8514

Голям скандал се разиграва между Върн Ънсуърт, един от британските водолази, участвали активно в спасяването на заклещените в опасна пещера деца от тайландски отбор по футбол и милиардера Елън Мъск, който прати подводница за акцията.

 

Става въпрос за подводницата с размер на дете, която Мъск изобрети и лично предаде на служители в Тайланд, но в крайна сметка децата бяха изведени без помощта на изобретението. В интервю за CNN британецът нарече мини подводницата на Мъск "просто пиар трик" и обяви, че "нямаше абсолютно никаква вероятност да свърши работа".
 

Ънсуърт не скрива раздразнението си, когато по време на интервюто става въпрос за Мъск. "Може да си завре подводницата там, където боли… Няма начин да проработи. Той няма никаква представа за какъв пещерен проход ставаше дума", пише avtora.com.
 

Шефът на "Tesla" и "SpaceX" не подмина с мълчание тези обвинения. Той побърза да отговори в Twitter: "Въз основа на обстоен видео преглед на пещерата и обсъждания с няколко водолази, които познават трасето, инженерният отдел на SpaceX е абсолютно уверен, че миниподводницата може да измине целия път и това може да бъде демонстрирано по всяко време".

 

Нещо повече, Мъск нарича британския водолаз педофил и казва, че въобще не го е виждал на мястото на спасителната операция. Малко след това трие думите си.

 

Водолазът е категоричен, че ще предприеме съдебни действия заради тази обида.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции