<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96434" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мая Манолова ...

Брифинг на ГЕРБ: Ще предложим кабинет начело с Даниел Митов и веднага ще го върнем (видео)

11 Август 2021
0 6048

„Ако дойде нашият ред да получим мандат, ще предложим на ПГ за министър-председател Дани Митов и веднага ще върнем мандат – искаме да стоим много далече от всичко, което се случва в българската политика в този момент“, подчерта Бойко Борисов на брифинг в партийната централа на ГЕРБ.

Това е решила Изпълнителната комисия на партията.

Брифинг на ГЕРБ: Ще предложим кабинет начело с Даниел Митов и веднага ще го върнем (видео)

По-рано днес самият Митов не беше категоричен пред журналистите в НС дали ГЕРБ няма все пак да опита да сформира правителство след отказа на ИТН от властта.

“ГЕРБ не ви пречи с нищо в момента – имате прекрасно мнозинство в парламента, вие 2 месеца по време на кампанията създавахте илюзиите, че без ГЕРБ ще направите правителство. Не виждам как ще поддържат илюзията и как ще накарат българите – особено в COVID вълна, да ги накарат да излязат да гласуват“, заяви Борисов.

Той беше категоричен, че няма да подкрепи „на Рашков правителството“ и атакува служебния кабинет. Според него политическите партии трябва да „сменят езика“ и след нови избори е логично „като ни подредят хората, на някакъв принцип да се излъчат министри“.

Как би съдействала ГЕРБ на политическия процес: „Ей там ми е кабинетът (…) Ще дойдат, „Добър ден!“, ще приемем най-радушно, „Искаме тези министри, тези политики“ – аз да им давам в аванс нещо, което не знаем или което се е провалило тотално, не е сериозен въпрос към нас“.

Видео: FB

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции