<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87317" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: САЩ спира вре...

Брифинг на здравния министър: Който не иска втора доза AstraZeneca, ще може да си постави Pfizer или Moderna (видео)

13 Април 2021
0 3193

„Обезпокоени сме от новините, които получаваме отвъд Океана относно ваксината на Johnson&Johnson. До края на деня очакваме становище от ЕМА как ще процедираме”. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на извънреден брифинг преди минути.

Днес той присъства на получаването на лекарствения продукт „Ремдесивир” от представители на регионални здравни инспекции в страната.

Проф. Ангелов обясни, че е свикано съвещание на Изпълнителната агенция по лекарства. Ако до края на деня Европейската агенция по лекарства изпрати становище, тогава ще се вземе и решение за страната.

Относно втората доза от AstraZeneca, здравният министър обясни, че всеки, който желае да си постави втора доза от препарата, може да го направи, тъй като мнението на здравните специалисти е, че тя е безопасна.

САЩ спира временно ваксината на Johnson&Johnson заради 6 случая на тромбози

“Тези, които не желаят да си я поставят, за тях ще бъде взето решение с какво може да бъде заменена от наличните в страната. Вариантите са два – ваксината на Pfizer и тази на Moderna. Няма проучвания за смесване на ваксините. Големи европейски държави го направиха, нашите експерти продължават да мислят по въпроса. Очаквам до края на седмицата експерно решение, ще се доверя на тяхното мнение”, заяви проф. Ангелов.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции