<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80010" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицията въ...

Брифинг на здравния министър: София вече има ваксинационен център, още два могат да се разкрият пред големите супермаркети (видео)

15 Декември 2020
0 882

“Работим по създаването на форма за информирано съгласие за всички български пациенти и също заедно с екипи на министерството ще търсим отговори на всички въпроси на българските граждани, за да може те да направят своя информиран избор за безопасността и ефективността на ваксините”.

Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който откри център за ваксинация против Covid-19, който се намира пред Столичната РЗИ. Министърът представи палатката, която бе е монтирана пред столичната РЗИ съвместно със столичния кмет Йорданка Фандъкова и директора на “Пирогов” проф. Асен Балтов.

“До края на седмицата директорите на шестте регионални здравни инспекции в страната трябва да представят пътна карта на центровете за имунизация”, каза здравният министър като посочи, че такива пунктове, като този пред СРЗИ, ще бъдат изградени само в най-големите от тях.

Към момента желание за ваксиниране са заявили около 33% от медиците и служителите на първа линия, но министърът подчерта, че лекари, сестри и санитари и към момента заявяват желание, така че процентът ще се промени.

Ангажимент на правителството е да предостави на гражданите всичката необходима информация, за да могат да дадат информирано съгласие за ваксиниране.

При необходимост има готовност подобни пунктове да се разкрият пред два от големите хранителни магазини в столицата.

Видео: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции