<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78263" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скандални ка...

Брифинг от Covid отделението в Пловдив за починалите мъже: Виновните ще си понесат последствията (видео)

19 Ноември 2020
0 4673

“Вчера бяхме уведомени със сигнал за този инцидент. Незабавно беше назначена проверка. В комисията участват компетентни лица, които да разследват обективно. За нас е изключително важно да разберем какви са причините за това.” Това заяви директорът на УМБАЛ „Свети Георги“ д-р Карен Джамбазов на брифинг по повод смъртта на двама пациенти, починали заради хаос при приема в новото Covid отделение в Университетската болница в Пловдив. 

Разпространени в социалните мрежи кадри показват как мъжете чакат за настаняване, седнали на стълбите край входа на здравното заведение.

Скандални кадри показват двама мъже с тежък Covid да чакат 40 минути на стълбите в болница, по-късно починаха (видео)

Брифинг от Covid отделението в Пловдив за починалите мъже: Виновните ще си понесат последствията (видео)

Директорът на УМБАЛ „Свети Георги“ обяви, че в болницата е имало недостиг на легла, за това се е наложило да се открият още. В момента леглата са 141. 

“В деня на инцидента са приети 6 пациенти. Първите трима са приети спешно, тъй като са били в по-тежко състояние. Практически са чакали от отделението да слязат и да ги качат. Това се е случило по-късно. Проблемът е бил, че отделението работи от 3-4 дни и е имало нужда от логистика. Който е виновен, ще си понесе последствията”, обясни той.

По думите му, след разкриването на отделението 2/3 от персонала е напуснал. Това е довело до недостиг на кадрите. 

Брифинг от Covid отделението в Пловдив за починалите мъже: Виновните ще си понесат последствията (видео)

“Да се носи вина за смъртни случаи е много сложно. Един от пациентите е бил с бъбречна недостатъчност и на хемодиализа. Доколкото знам, дълго време не е бил на хемодиализа. За това е приведен именно към това отделение. Доколкото знам е починал в момент, когато е започнала хемодиализата от внезапен сърдечен арест. Вторият пациент е починал на следващата сутрин. И двамата пациенти са били значително увредени и с Covid инфекция”, обясни той.

Към момента не може да се установи защо медиците са се забавили над 30 минути с приемането на пациентите. 

“Всеки ден нещата се променят. Ако се стигне до ново напускане на служители, ще прибегнем до практиката да командироваме служители от други структури на болницата”, обясни Джамбазов.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции