Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Брониран камион се отвори по време на движение и пръсна стотици хиляди долари по магистрала в САЩ (видео)
Брониран камион се отвори по време на движение и пръсна стотици хиляди долари по магистрала в САЩ (видео)
По света Вземи EMBED
Loading the video...
07-11-19
добавено
3307
прегледа

Страничната врата на брониран камион се отвори, докато пътувал по магистрала в Атланта, САЩ, разпръсквайки стотици хиляди долари на пътното платно и направи деня по-хубав за шофьорите около него.

 

"Почти всички коли веднага започнаха да спират и шофьорите излязоха, за да събират парите", каза в изявление Сержант Робърт Парсънс от полицията в Атланта.

 

"Виждал съм такива неща само по филмите. Това е първият такъв случай, за който мога да се сетя", добави той.

 

Камионът превозващ стотици хиляди долари пътувал на запад по магистрала в Атланта, когато една от вратите му внезапно се отворила.

 

Десетки видеоклипове, публикувани в социалните медии, показват как шофьорите спират на пътя и излизат от превозните си средства, за да събират парите.

 

Според данни на властите, около 175,000 долара са изчезнали вследствие на инцидента.

 

"Хората, които позвъниха на полицията твърдяха, че около 15 превозни средства са били спрели, за се доберат до парите. Полицаите и служителите, които са били в камиона, са успели да съберат едва няколкостотин долара, които още са били разпръснати по пътя, когато пристигнаха служителите на реда, но много от парите вече бяха прибрани от шофьорите.

 

Точната сума, която е загубена в момента не е известна, но според изчисления е около 175,000 долара", твърди полицията.

 

Макар че тогава може да им се е струвало като добра идея, онези, които са си "събрали" пари и са ги запазили за себе си за изправени пред риск от обвинения за кражба.

 

„Разбира се, макар и да разбираме изкушението, действията на шофьорите все пак се считат за кражба и парите трябва да бъдат върнати“, твърди Парсънс.

 

"От друга страна се радваме, че не е имало катастрофи или блъснати пешеходци  в резултат на суматохата", добави той.

 

Шофьорите, незнайно дали от уплаха или от угризения на съвестта обаче започнали да връщат парите още в същия ден.

 

"Вярвате или не, някои хора вече са връщали парите. Разбираме, че цялата ситуация е доста неловка, но направете правилното нещо и върнете парите", каза Парсънс.

 

 

Източник: New York Post