Следва: Бойко Борисо...

Броят на заразените с Covid-19 в Европа надхвърли 20 милиона души (видео)

09 Декември 2020
0 77

Броят на заразените с коронавирус в Европа надхвърли 20 милиона души, предаде bTV.

Близо 40% от всички случаи на Covid-19 по света за изминалата седмица са регистрирани на Стария континент. Това показват изчисления на Франс прес, основани на официални данни на националните здравни власти.

Въпреки това, случаите на новозаразени са намалели с около 2% спрямо предишната седмица. Заради очевидна липса на напредък в борбата с болестта, редица страни се отказват от намерението да разхлабят мерките.

Няколко германски провинции дори затягат ограниченията срещу коронавируса. В Бавария хората от днес ще могат да напускат домовете си само с основателна причина.

Затяга се режимът и в Дания, където няма да работят заведенията, музеите, театрите и кината. Децата от 5 клас нагоре ще преминат в онлайн форма на обучение.

Карантина, маски, частично затваряне. Къде в Европа мерките срещу Covid-19 дават резултат

А учени в Нидерландия решиха да проведат експеримент на стадион, за да проучат как се разпространяват аерозолите във въздуха, когато феновете се разгорещят.

Все повече учени подкрепят тезата, че аерозолите играят поне частична роля в разпространението на новия коронавирус, въпреки че все още не е ясно до каква степен се случва това.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции