Следва: Как Бойко Бор...

Брюксел с критика към Борисов… че не носи правилно маската си (снимки)

17 Юли 2020
0 9496

Германският канцлер Ангела Меркел направи забележка на премиера Бойко Борисов, че не носи правилно маската си, пише Mediapool.

Неглижирането на мерките срещу разпространението на Covid-19 беше забелязано и от други в Брюксел. Днес там се провежда първата присъствена среща на европейските лидери от началото на пандемията.

Всъщност Борисов системно носи маската си под носа, с което застрашава здравето и на околните, и на себе си. В България обаче той не получава забележки за това, тъй като немалка част от сънародниците ни носят предпазния атрибут по същия начин.

Знае ли Бойко Борисов как се слага маска? (видео)

Носенето на маска става задължително (обновена) - Mediapool.bg

Българският премиер бе засечен, че не носи правилно маската си и от кореспондента на „The Guardian” в Брюксел Дженифър Ранкин. Тя публикува снимка в Twitter с текст: „Винаги има някой, който не носи правилно маската си – българският премиер Бойко Борисов“.

Европейското издание Politico също забеляза този факт и написа „Бойко Борисов е под напрежение у дома – затова има маска, която дава възможност за малко повече пространство за дишане”.

С поклони и допир на лакти днес държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС се поздравиха преди началото на двудневното заседание в Брюксел, на което отново търсят съгласие по общия бюджет до 2027 година. Всички участници носят маски и се стараят да спазват безопасно разстояние.

27-те лидери сядат поне на три метра един от друг, а броят на делегациите им е силно ограничен. До срещата за първи път от съображения за сигурност не са допуснати журналистите, които отразяват събитието. Участниците правят само кратки изявления на влизане.

А ето какво написа по повод срещата самият Борисов:

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции