<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86723" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ДПС: България...

БСП без Нинова на пресконференцията: Няма да коментираме резултати тази вечер (видео)

04 Април 2021
0 2292

“Няма да коментираме резултати тази вечер, благодарим на всички български граждани, които излязоха и упражниха своето право на глас.” Това каза председателят на Националния предизборен щаб на БСП Георги Свиленски в изявление в централата на партията.

Първи резултати от екзитполовете: ГЕРБ води, Слави Трифонов и БСП се борят за второто място

“Първо искам да благодаря на всички български граждани, които в днешния ден излязоха и упражниха своето право на глас, въпреки заплахите за лошо време, сняг, студ, въпреки заплахите от Covid кризата, която ще ги разболее, ако отидат да гласуват. Не се изплашиха и около над 50 % излязоха и упражниха своето право на глас. Искам да благодаря на всички участници в СИК”, каза Свиленски.

“Поради динамиката на социологическите прогнози, екзитполовете, които се показват в момента по медиите, няма да коментираме резултатите тази вечер. Ние извършваме пълно паралелно преброяване във всички секции в страната. Резултатите от това паралелно преброяване ще ви бъдат предоставени веднага след като имаме всички протоколи. И се надяваме разбира се, тези резултатите да съвпаднат с тези резултати, които след това ще обяви ЦИК. Всички коментари относно тези прогнозни екзитполове, оставаме на другите политически партии. Ние ще коментираме истински резултати”, заяви още Свиленски.

Според „Галъп” ГЕРБ печели вота днес с 25,0%. Втора политическа сила е партия „Има такъв народ” с 17,1%. Третото място избирателите са отредили на БСП – 16,7%.

Четвърти остават „Демократична България” с 10,5% от гласовете, а веднага след тях се нарежда ДПС с 10,2 на сто.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции