<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69886" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Медии не бяха...

БСП излезе на протест “Бузлуджа 2020” пред сградата на Министерски съвет (видео)

25 Юли 2020
0 2729

Националният митинг-протест на БСП “Бузлуджа 2020” тръгва като шествие от храм-паметника “Александър Невски”, за да стигне под прозоржите на сградата на Министерски съвет, предаде bTV.

Традиционното честване, която всяка година левицата провежда на прочутия връх, е заменено този път с протест под надслов „Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България”.

БСП внасят петия вот на недоверие към правителството. Снимка: БулФото

“Оставка” и “Десет шкафчета стигат!” са част от плакатите на гражданите, които участват в шествието. То премина през ул. „Георги С. Раковски“ и бул. “Княз Александър Дондуков” и стигна до Министерския съвет.

Протестиращи освиркаха Корнелия Нинова при излизането ѝ от БНТ под полицейска охрана (видео)

„Протестираме за същото, за което протестира голяма част от България – за справедлива държава, срещу грабежа, за край на корупцията“, заяви депутатът Крум Зарков.

Протестиращите настояват за оставките на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, а също така за провеждането на честни и свободни избори.

Корнелия Нинова: Четирима министри не е огромен ремонт, а имитация на промяна (видео)

„Нищо не се е променило със смяната на министри. Просто смениха едни хора с други, за да запазят същото статукво. Това не са промените, които желаем. Искаме качествена промяна, оставка на целия кабинет и нови избори“, заяви Зарков.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции