<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70129" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Появи се нов ...

БСП напусна парламента след скандал заради липсата на Борисов (видео)

29 Юли 2020
0 3508

БСП напусна пленарната зала на парламента след скандал заради отсъствието на министър-председателя Бойко Борисов.

Лидерът на левицата призова Борисов да дойде в Народното събрание и да обясни как точно ще се случат социално-икономическите мерки, как парите ще стигнат до хората и няма да попаднат в „джобовете на обкръжението ви“.

“Министър-председателят да дойде и да не говори пред парламента за мазнинки, това може да го казва на улицата, тук да дойде с числа – какво е изпълнението на бюджета, какви са прогнозите до края на годината, от къде идват тези два милиарда, как ще бъдат компенсирани, и да дебатираме как тези пари ще стигнат до хората”, призова Нинова.

Протестиращи освиркаха Корнелия Нинова при излизането ѝ от БНТ под полицейска охрана (видео)

БСП определи предложените от правителството мерки за 1.16 милиарда лева като “прах в очите на хората”. Преди два дни Борисов обяви редица мерки, включително изплащането на общо 150 лева на три вноски за всеки пенсионер, увеличаване на заплатите на лекарите, намаляване на ДДС за определени стоки (включитело бира и вино) и други.

Мерките за справяне с кризата от Covid-19: кои сектори в икономиката ще бъдат подпомогнати? (видео)

Правителството анонсира, че ще има още мерки в подкрепа на бизнеса с европейски пари.

След декларацията на БСП депутатите на ГЕРБ отговориха, че ще уведомят премиера за желанието им да дойде в парламента. “Червените” депутати напомниха, че скоро парламентът излиза във ваканция.

“Няма да има парламент, а премиерът ще продължи да вози с джипа си и малкото останали неводени министри от него”, каза депутатът Георги Свиленски.

“Премиерът да спре да се крие като мишка и да дойде в парламента, тъй като ситуацията в страната е тежка”, каза Стоян Мирчев от БСП.

Заради тези думи Мирчев бе санкциониран и изгонен от трибуната. Той отказа да напусне, което доведе до напрежение.

Даниела Дариткова от ГЕРБ бяга от протестиращите след участие в “Панорама” (видео)

Председателят на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова обяви, че “с грубото и просташко поведение се руши авторитетът на парламента”. Тя поиска почивка, за да може обстановката да се успокои, а от БСП напуснаха залата.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции