<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70761" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полина Пауно...

БСП поиска извънредно заседание на парламента, въпреки летния отпуск на депутатите (видео)

06 Август 2020
0 3443

Парламентарната група на БСП внася днес подписка за провеждане на извънредно заседание на парламента.

Лидрът на левицата Корнелия Нинова съобщи това на пресконференция на партията днес. Дневният ред на заседанието, предложено за 13:00 часа в понеделник, 10 август, засяга бюджета за мерките срещу кризата Covid-19 и изслушване във връзка с проявите на насилие по време на конференцията на ГЕРБ.

“Последния месец премиерът Борисов обеща и раздаде близо 2 милиарда без план,без стратегия, извън парламентарния ред на парламентарната република, само и само да потуши недоволството срещу правителството и за свое спасение”, каза тя.

БСП поиска извънредно заседание на парламента, въпреки летния отпуск на депутатите (видео)

“Определяме следния дневен ред. Първо решение на Народното събрание, с което се задължава правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета в парламента във връзка със социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата. Второ, изслушване на министър-председателя и председател на партия ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи за недопустимото насилие над журналисти и граждани по време на Националната конференция на ПП ГЕРБ”, добави Нинова.

БСП поиска извънредно заседание на парламента, въпреки летния отпуск на депутатите (видео)
Снимка: БулФото

Сблъсъци и агресия срещу журналисти по време на Националната конференция на ГЕРБ (видео)

“Вчера се минаха всякакви граници на официално мероприятие на официалната партия, която държи всички лостове на власта, МВР и служби се стигна до това да не може да се осигури сигурност на хората и върху тях да се нанася груб побой. При това има очевидни данни от снимките и записите на журналистите, че биячите са свързани или се познават с представители на партия ГЕРБ”, заяви още лидерът на социалистите.

БСП напусна парламента след скандал заради липсата на Борисов (видео)

Тя смята, че цензурата и бухалката за всеки инакомислещ не за пръв път се пускат в действие пак с тази цел – охрана на едноличната власт.

Видео: YouTube/НС на БСП

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции