<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87672" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тошко Йордан...

БСП при Радев: Бихме подкрепили кабинет на “Има такъв народ” при няколко условия (видео)

19 Април 2021
0 472

“Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ – смятаме, че този модел на управление търябва да бъде приключен и да се промени”, с тези думи започна изказването си при президента Румен Радев лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Бихме подкрепили правителсто на втората партия, ако ни потърсят за консултации при следните няколко условия”, допълни тя и изброи:

  1. Да се предприемат спешни мерки за преодоляване на икономическата, социалната и здравната кризи – стъпки, ориентирани към помощ на хората на домакинствата и на икономиката.
  2. Да се започне обективна и задълбочена ревизия на Борисов.
  3. Бързи и конкретни стъпки по плана за възстановяване и устойчивост.
  4. Нови изборни правила, които да гарантират прозрачни и ччестни избори.

Нинова обяви, че водената от нея партия е “абсолютно” готова по тези четири приоритета като посочи, че социалистите вече са работили по тях през последните четири години.

Нинова обаче не даде да се разбере какво би предприела БСП при връчване на мандат от президента за съставяне на правителство на левицата.

“Ако и когато решите да връчвате трети мандат и той отиде при нас, тогава ще съберем нашите колективни органи и ще решим какво да правим”, завърши тя консултацията си при Радев.

Пред медиите на излизане от сградата на Президентството Корнелия Нинова заяви, че предпочита настоящият парламент да на бъде разпускан, а да “поработи и да опита да състави стабилно правителство”. Тя уточни, че има изключително важни въпроси, свързани с обедняването на хората, фалитите на бизнеси.

Тя обяви, че от БСП са изготвили още преди два месеца корекции на плана за справяне с кризата, причинена от коронавивируса, и ще ги внесат в парламента.

Запитана дали са водени конкретни разговори с останалите парламентарни партии за общи действия и дали има припокриване между тях, Нинова отговори, че предизборните намерения дават възможност да се открият пресечните точки на отделните партии, както и дали те са се отклонили от заявките си или не.

Видео: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции