<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97787" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Татяна Донче...

БСП: Ако нямаме подкрепа, ще върнем мандата през септември, първо е актуализацията на бюджета (видео)

29 Август 2021
0 758

“Имаме избор – или веднага да върнем мандата, ако днес чуем, че нямаме подкрепа, или да проявим отговорност и да го задържим. Ние избираме второто. Но ако днес се потвърди, че нямаме подкрепа, няма да го държим в неразумен срок.” 

Това заяви в Народното събрание председателят на БСП Корнелия Нинова, час преди началото на срещата с представителите на “Изправи се БГ! Ние идваме” за съставяне кабинет с третия мандат.

Слави Трифонов пред БНТ: Никой не стои зад ИТН, освен нейните избиратели и аз (видео)

БСП: Ако нямаме подкрепа, ще върнем мандата през септември, първо е актуализацията на бюджета (видео)

“За избор на правителство трябват 121 гласа в парламентарна зала. Ние разбираме, че имаме само 36 и не можем сами, а трябва да търсим съюзници. Обърнахме се към новите партии в НС – “Има такъв народ”, “Демократична България” и “Изправи се. БГ! Ние идваме!”. Поставихме си две цели – да направим редовен кабинет, който да посрещне кризите, които ни връхлитат една след друга и мнозинство, което да продължи промяната на модела на управление ГЕРБ. Засега колегите от другите партии не искат да подкрепят такъв кабинет. Сигурно те са се съобразили с волята на техните избиратели, но волята на нашите е да стигнем до разбирателство и да има редовен кабинет”, заяви председателят на левицата.

Според нея е очевидно, че след интервюто на Слави Трифонов настроенията започнаха да се променят.

“Но пред нас има по-сериозни предизвикателства – ниските доходи, Covid кризата, затварянето и фалитите на фирми, увеличаваща се безработица. Все въпроси, които заслужават огромно внимание. В момента цялата отговорност за решаването на тези проблеми лежи върху БСП. Ако върнем мандата веднага, президентът е длъжен да разпусне НС и да насрочи избори. Но така ще оставим болните без лекарства, лекарите – без 1000 лева на първа линия, както и полицаите и военните без средства за охрана на границата”, изброи Нинова.

Тя се обърна специално към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с думите:

“Той вчера каза, че трябва да върнем мандата веднага. Г-н Борисов, преди да давате оценки на другите партии, си отговорете на въпроса защо никоя партия не желае да разговаря с ГЕРБ и тя е в тотална изолация”. 

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции